Начин на приготвяне
В голяма купа натрошете на ситно цялата маца (безквасен хляб). Залейте с вряща вода и оставете за 5 минути под капак да омекне.
Морковът се настъргват на едро ренде, лукът се нарязва на ситно, пресните гъби се нарязват на едро (консервираните се отцеждат).
Задушете леко лука в растително масло в тиган.
Добавете морковите и гъбите. Оставете няколко гъби ненарязани за украса. Оставете да къкри за 5 минути. Отцедете неабсорбираната вода от мацата и добавете в тигана.
Разбийте яйцата.
Добавете съдържанието в тигана, сложете сол, черен пипер, подправки, разбъркайте добре и опитайте дали всичко е достатъчно.
Намаслете формата и сложете съдържанието от тигана. Загладете, украсете с останалите гъби. Печете запеканката във фурната на 180 градуса до готовност.
Насладете се на запеканка от маца със зеленчуци, вдъхновена от израелската кухня.