Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Балтийска цаца на скара

Балтийска цаца на скара

Балтийска цаца на скара
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Коя ли е по-вкусна Балтийска цаца на скара или нашенската черноморска цаца?"

Необходими Продукти

  • балтийска цаца - 1 кг
  • сол - за поръсване
  • девесил - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвала съм замразена риба.

Размразяваме балтийската цаца, изчистваме от вътрешностите, измиваме добре, отцеждаме хубаво.

Посоляваме рибките и поръсваме с девесила .

Хубаво разбъркваме, за да се овкусява добре.

Загряваме си скарата много добре, като намазняваме ребрата на скарата

Готовите рибки цаца подреждаме една до друга на скарата.

Изпичането става за около 4.5 минути от едната страна, толкова и от другата .

Поднасяме, докато е още топла балтийска цаца на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитна!
06.07.2023 06:41
veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Вкусно!
06.07.2023 01:13