Меден милфьой

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
18/08/2014
"Специален сладкиш за хората, които искате да направите щастливи "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 071
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва на кора с дебелина 3 милиметра, разделя се на 2 части. Слага се в тавички, напръскани с вода, като се набожда на няколко места. Пече се 5 минути на 180 градуса.

Разбитите жълтъци се смесват с меда и брашното и на тънка струйка се добавят във врящото мляко. Варят се на слаб огън при непрекъснато бъркане в продължение на 5 минути.

Добавя се маслото, всичко се разбърква и се оставя да се охлади.

Всяка кора се реже на 4 равни части, които се мажат с крем и се редят една върху друга. Поръсват се с пудра захар, поливат се с разтопен на водна баня мед. Украсяват се с листенца мента.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар