Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш от стария тефтер

Ябълков сладкиш от стария тефтер

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Ябълков сладкиш от стария тефтер
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Ябълков сладкиш от стария тефтер - пухкав, ароматен, може да поднесете с топка сладолед"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 180 мл
  • краве масло - 70 г
  • захар - 130 г
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
  • ябълки - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към яйцата добавете захарта, солта и ваниловата захар и разбийте до побеляване.

Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете половината към яйчената смес.

Към прясното мляко добавете маслото и загрейте на котлона, докато се разтопи. Не трябва да е горещо.

Добавяйте на порции млякото и останалото брашно.

Разбъркайте, докато се получи еднородна смес.

В тавичка с диаметър 20 см сложете пергаментна хартия. Намажете с масло и изсипете половината от тестото.

Обелете и почистете от семената 3 ябълки. Нарежете ги на тънки полумесеци. Наредете ги върху тестото и ги залейте с останалото тесто.

Ако ви останат ябълки, наредете ги отгоре.

Печете на 180 ℃ за 35-40 минути.

Готовият ябълков сладкиш можете да поръсите с пудра захар.

Ако имате повечко ябълки на разположение, препоръчваме да опитате и нашите рецепти за щрудел с ябълки и въздушни ябълкови палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Изглежда прекрасен ябълков пай!
30.10.2023 07:34
Анонимен
Анонимен
Правила съм и пак ще правя, защото е много вкусен!
04.10.2023 21:22
1
Анонимен
Анонимен
Много е хубав.
02.10.2023 00:24
2
1
Покажи всички подкоментари