Начин на приготвяне
Към яйцата добавете захарта, солта и ваниловата захар и разбийте до побеляване.
Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете половината към яйчената смес.
Към прясното мляко добавете маслото и загрейте на котлона, докато се разтопи. Не трябва да е горещо.
Добавяйте на порции млякото и останалото брашно.
Разбъркайте, докато се получи еднородна смес.
В тавичка с диаметър 20 см сложете пергаментна хартия. Намажете с масло и изсипете половината от тестото.
Обелете и почистете от семената 3 ябълки. Нарежете ги на тънки полумесеци. Наредете ги върху тестото и ги залейте с останалото тесто.
Ако ви останат ябълки, наредете ги отгоре.
Печете на 180 ℃ за 35-40 минути.
Готовият ябълков сладкиш можете да поръсите с пудра захар.
Ако имате повечко ябълки на разположение, препоръчваме да опитате и нашите рецепти за щрудел с ябълки и въздушни ябълкови палачинки.
Коментари