Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш Лорен с бекон и кашкавал

Киш Лорен с бекон и кашкавал

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Киш Лорен с бекон и кашкавал
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Киш Лорен с бекон и кашкавал е разкош на вашата маса"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр. 275 г
  • яйца - 3 бр.
  • сметана за готвене - 200 мл
  • бекон - 300 г и филе
  • кашкавал - 250 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във форма за пай или форма с повдигащо се дъно тава се поставя тестото и се оформя борд на стените.

С вилица надупчвате тестото и поставяте хартия за печене и поставете 1 кг боб, леща или ориз. Така печете бутертестото до приятен загар около 20 минути.

В тиган запечете бекона, който предварително сте нарязали на дребни парченца. Добавете сместа от разбърканите яйца, течната сметана, подправяте с черен пипер и накрая добавяте настъргания кашкавал за няколко минути на котлона.

Когато започне да се сгъстява, се изключва и изсипва върху бутертестото.

Поставяте във фурна киша, да се пече за още около 30 минути на 170 °C.

Киш Лорен с бекон и кашкавал е разкош на вашата маса :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: