Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Празничен пай с тиква

Празничен пай с тиква

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Празничен пай с тиква4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Украсих празничен пай с тиква с тиква със заделената сметана и поръсих с канела за допълнителен разкош."

Необходими Продукти

  • За блата
  • чаени бисквити - 220 г
  • краве масло - 125 г
  • За пълнежа
  • пюре от тиква - 600 г
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • кафява захар - 125 г
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на чопър смлях чаените бисквити. Аз използвах какаови и ванилови бисквити в съотношение 50/50.

Бисквитените трохи полях с разтопеното масло и разбърках добре, докато всички трохички поемат от маслото.

Получената смес разпределих по дъното на форма с диаметър 26 см и притиснах, за да се получи плътен бисквитен слой.

Блатът прибрах в хладилника, за да се стегне.

В това време измих и нарязах една тиква, около 1 кг, почистих от семките и я сварих.

Отделих месестата част на тиквата от кората и oвкусих с канела, джинджифил и щипка сол. Добавих захарта и пасирах тиквата.

В отделен съд разбих сладкарската сметана.

Смесих тиквата и сметаната, като към пюрето от тиква добавях от сметаната и разбърквах внимателно с шпатула, за да получа пухкав крем.

Отделих малко от сметаната за декорация на пая.

Извадих бисквитеният блат от хладилника и разпределих тиквеният крем.

Украсих пая с тиква със заделената сметана и поръсих с канела за допълнителен разкош.

Да ви е сладко с моя празничен пай с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: