Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Инстантни нудли с тофу и зеле

Инстантни нудли с тофу и зеле

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Инстантни нудли с тофу и зеле
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Инстантни нудли с тофу и зеле са много, много вкусни, затова си направете двойна порция"

Необходими Продукти

  • инстантни нудли - 2 пакетчета
  • зеле - 100 г
  • тофу - 200 г
  • зелен лук - 1 стрък
  • Сос
  • соев сос - 4 с.л.
  • бульон - подправката от пакетчето
  • вода - 1 ч.ч.
  • царевично нишесте - 1.5 с.л.
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • чили паста - 1 ч.л., напр. корейска паста Гочуджанг
  • оризов оцет - 1 с.л., или лимонов оцет
  • черен пипер - ½ к.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се сосът, като съставките се разбъркват добре до хомогенност. Оставя се настрана.

Нудлите се приготвят според инструкциите на опаковката.

Зелето се нарязва на ленти, тофуто - на кубчета, а зеленият лук - на дребно.

В сгорещено олио се запържва тофуто от всички страни. Когато е готово, се отстранява. На негово място се запържва зелето до омекване.

Връща се тофуто обратно и се налива сосът. Оставя се да къкри за кратко на слаб огън. От време на време се разбърква, защото заради нишестето се сгъстява и може да залепне.

Накрая се прибавят отцедените нудли и се разбърква добре, за да се смеси всичко.

Преди сервиране инстантни нудли с тофу и зеле се поръсва със зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: