Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Медено-горчичен шаран с прясна салата

Медено-горчичен шаран с прясна салата

Медено-горчичен шаран с прясна салата
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Медено-горчиченият шаран се нарязва на филета, гарнира се с прясната салата и резен лимон."

Необходими Продукти

  • шаран - 1 300 г
  • сол
  • олио
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • китайско зеле - 1/2 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства от вътрешностите и люспите и се измива. Осолява се добре отвътре и отвън.

В малка купичка се смесват медът и горчицата. Шаранът се намазва отвън с тази смес. Слага се в намазнена тава.

Пече се на 180 °C за 25-30 минути. През това време се приготвя прясната салата.

Китайското зеле се измива и нарязва на ситно. Слага се в голяма купа. Поръсва се със сол и се намачква с ръка.

Авокадото се разрязва на две през средата. Отстранява се костилката. Всяка от половините се нарязва на кубченца още в кората. Изважда се с чаена лъжичка и се добавя в купата.

Доматът и магданозът се измиват. Домата се почиства и нарязва на кубчета. Магданозът се нарязва на ситно. Добавят се в купата.

Овкусява се със сока на половината лимон и зехтин. Разбърква се.

Медено-горчиченият шаран се нарязва на филета, гарнира се с прясната салата и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: