Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Пълнозърнест хляб в хлебопекарна

Пълнозърнест хляб в хлебопекарна

КрисиКриси
Новак
3030579
Пълнозърнест хляб в хлебопекарна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
165 мин.
Общо
172 мин.
Порции
8
"Пълнозърнест хляб в хлебопекарна се охлажда върху решетка, за да може да се охлади, без да се овлажни."

Необходими Продукти

  • топла вода - 270 мл
  • олио - 3 с.л.
  • сухо мляко - 1 с.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 270 г /или лимец/
  • брашно - 180 г бяло
  • суха мая - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хлебопекарната първо се слагат течните съставки, след това сухите, като маята е последна.

Стартира се програма за пълнозърнест хляб.

Като приключи програмата, го изваждам от машината.

Оставям го за 20 мин.

Изваждам го от тавата и поставям пълнозърнест хляб в хлебопекарна върху решетка, за да може да се охлади, без да се овлажни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: