Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Пълнена патица със зелеви сарми

Пълнена патица със зелеви сарми

редакция:
Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Пълнена патица със зелеви сарми3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Пълнена патица със зелеви сарми е най-доброто, което може да поискате за коледната трапеза"

Необходими Продукти

  • патица - около 2.5 кг с вътрешностите
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • червени боровинки - 50 г
  • стафиди - 50 г
  • пуешка кайма - 500 г
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • зелев сок
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измийте и подсушете патицата. Натрийте я със сол и черен пипер отвътре и отвън, оставете настрани.

Започнете с приготвянето на плънката за сармите. Сварете вътрешностите на патицата, охладете и нарежете на ситно. Запържете лука и моркова прибавете сварените вътрешности, каймата и долейте с вода. След като остане на мазнина прибавете ориза и отново долейте водичка.

След 10 минути плънката е готова, Свалете от котлона и овкусете със сол на вкус, черен и червен пипер, чубрица, прибавете и накиснатите и нарязани на ситно стафиди и боровинки.

Започнете свиване на сармичките от киселото зеле, като прецените тяхната големина, за препоръчване да са по-малки.

Напълнете вътрешноста на патицата със сармички, а останалите ще разпределите около нея в глинен съд,

Полейте с олио и долейте зелев сок, покрийте пълнената патица със зелеви листа за по-голяма крехкост на месото.

Изпечете пълнената патица със зелеви сарми във фурна за около 2 часа, като в края отстранете листата от патицата, за да получи загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: