Начин на приготвяне
Лукът се почиства, измива и нарязва на едро.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на кръгчета.
Тиквичките се почистват от върховете, измиват и нарязват на едри кубчета. Не се белят.
Гъбите се почистват от пънчетата, измиват и нарязват на едро.
Олиото се слага в дълбок тиган да загрее, след което се прибавя лукът.
Запържва се до златисто, изважда се с решетъчна лъжица и се слага в тенджерата, в която ще се вари манджата.
След като се извади лукът, в тиганът се слага морковите и гъбите.
Запържват се за 5 мин., след което се връща лукът.
В отделна тенджера тиквичките се задушават под капак за 10 мин., като вода не се прибавя, след което се слагат в тенджерата с лучената яхния.
В тенджерата със зеленчуци се прибавя водата, солта, червеният пипер, подправката Бахарат и нарязаният на ситно магданоз.
Разбърква се много добре.
Вари се 10 мин след завиране и се сваля от котлонът гъбената манджа.