Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешко магре»Патешко магре с картофено пюре и киш Лорен

Патешко магре с картофено пюре и киш Лорен

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
731k129508
Патешко магре с картофено пюре и киш Лорен
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
15/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1
"Патешко магре с картофено пюре и мини Киш Лорен - ако искате да впечатлите някого..."

Необходими Продукти

  • патешки гърди - 1 бр.
  • мащерка - стръкчета
  • розмарин - стръкчета
  • краве масло - 30 г за запържване на месото
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • За соса
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • розмарин
  • мащерка
  • пащърнак - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • бахар
  • карамфил
  • дафинов лист
  • хвойна
  • за аспержите
  • аспержи - 2 бели
  • масло - за варенето и за запържване
  • лимонов сок - от 1/2
  • сол
  • моркови - 4 едри
  • масло - 40 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • розмарин
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • За Киша
  • брашно - 200 г
  • яйцa - 1 бр.
  • масло - 130 г студено
  • сол
  • За плънката
  • яйцa - 1 бр.
  • сметана - 100 мл 30 % мазнина
  • бекон - 100 г
  • праз - 100 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • ядливи цветчета - за презентация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме тестото за киш Лорен с нужните съставки и го оставяме да престои в хладилника, покрито с фолио за 30 мин. Сваряваме морковите.

Отделно затопляме млякото с розмарин и мащерка и и ги смесваме със сварените моркови, добавяме сол, черен пипер и масло и пюрираме.

Запържваме лука, праза и бекона. Овкусяваме с черен пипер. Махаме от котлона и смесваме с яйцето и сметаната.

От тестото си разточваме малки формички за мъфини. В тези формички си нанасяме сместа и печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 40 мин.

Запържваме патешкото магре с масло, чесъна, розмарина и мащерката от двете страни. Оставяме на топло.

Правим соса, като запържваме изброените зеленчуци, и към тях добавяме доматеното пюре. Заливаме с червеното вино и добавяме останалите съставки.

Оставяме да се редуцира. Минаваме през цедка, добавяме маслото и редуцираме още малко.

Сваряваме аспержите и ги запържваме с масълце.

Презентираме, както ни хареса патешко магре с картофено пюре и мини Киш Лорен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: