Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Оризови Кюфтета»Аранчини с бекон (Оризови топки)

Аранчини с бекон (Оризови топки)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Аранчини с бекон (Оризови топки)2 / 2
28/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
48 бр.
"Аранчини, аранчини - това като една бутилка вино ли ви звучи или като две?"

Необходими Продукти

  • бекон - 2 тънки резена, нарязани на кубчета
  • лук - 1 глава кромид, на кубчета
  • чесън - 2 скилидки, пресовани
  • мащерка - 3 - 4 стръка
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
  • ориз - 125 г Арборио
  • бяло вино - ½ ч.ч. сладко
  • бульон - 375 мл горещ пилешки
  • грах - 1 ч.ч. замразен, бланширан
  • пармезан - ½ ч.ч. настърган
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • брашно - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр. разбити
  • галета - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сотирайте нарязания бекон, лук, чесън и мащерка в зехтина в голям тиган на умерен огън за 10 минути, докато се запържат и хванат приятех загар.

Добавете ориза, разбъркайте за кратко и долейте виното. Оставете да къкри, докато оризът абсорбира течността. Долейте черпак от бульона и след като и той се абсорбира, долейте и останалия бульон.

Разбъркайте сместа с бланширания грах и пармезана, овкусете със сол и черен пипер, след което оставете оризовата смес да изстине.

От нея оформете топки с големината на орех, оваляйте ги в брашно, после в разбити яйца и в галета. Пускайте ги да се пържат в сгорещено олио за около 2 минути до златисто. Готовите аранчини отцеждайте върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: