Начин на приготвяне
Предварително разтопеното краве масло се разбърква с двата вида захар и ваниловата есенция. Добавят се яйцата и сухите съставки за нашите масленки и се разбърква до получаването на хомогенна смес.
Накрая се добавят шоколадовите капки или ситно натрошени парченца шоколад и ореховите ядки. Разбърква се и с ръце се оформят малки топчета.
Поставят се в тавичка върху хартия за печене на разстояние едно от друго и леко се притискат с длани или с печатче за бисквити.
Маслените бисквитки с парченца шоколад се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна (с включен вентилатор) до апетитен златист цвят. Оставят се да изстинат напълно преди да се извадят от тавата. Съхраняват се в кутия с капак. Да ви е сладко!
Вижте още идеи за бисквитки с шоколад и невероятно вкусни сладки с орех.