Начин на приготвяне
Броколите се нарязват на розички, като се премахват дръжките. Всяка розичка се разделя на две част.
Измиват се много добре, отцеждат се от водата и се слагат в купа.
Лимонът се изстисква, като лимоновият сок с олиото и хималайската сол се разбъркват много добре до получаване на хомогенна смес, с която се заливат отцедените броколи. Оставят се да престоят 20 мин.
В отделна купа се слага сумамовият тахан и Деликатес от лешници, кашу и кокос с пробиотична закваска и се разбърква много добре, след които се прибавят дижонската горчица, лимоновият сок, солта, пипера Микс, хранителната мая и чесънът на прах. Сосът се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.
След като броколите са престояли в марината се слагат в тиган с незалепващо покритие, като маринатата не се изхвърля. Задушават се 5 мин. под капак на среден огън, след което капакът се премахва и броколите се пекат още 10 мин. при продължително бъркане.
Сервират се като в чинията се разстила от соса, отгоре броколите и се поръсва с къри. Веган броколите със сос Ремулада са много вкусни.
Вижте още всички ползи от броколите и лесна диета с броколи.