Патладжан с нахут и лайм

16/01/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо749
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват по дължина и се запичат на грил или на фурна до омекване, като се напръскват с олио.

Чесънът се реже на ситно и се смесва с нахута. Запържва се за 8 минути на силен огън при непрекъснато бъркане.

Добавя се сол и се разбърква. Лаймът се изцежда, кората се настъргва.

Кората и сокът се добавят в сместа с нахута и с нея се покриват обилно патладжаните.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар