Патладжан с нахут и лайм

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
16/01/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо819
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват по дължина и се запичат на грил или на фурна до омекване, като се напръскват с олио.

Чесънът се реже на ситно и се смесва с нахута. Запържва се за 8 минути на силен огън при непрекъснато бъркане.

Добавя се сол и се разбърква. Лаймът се изцежда, кората се настъргва.

Кората и сокът се добавят в сместа с нахута и с нея се покриват обилно патладжаните.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар