Патладжан с нахут и лайм

Марина НордМарина НордНовак1219
16/01/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо690
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр.
  • нахут - 600 г от консерва
  • олио - 5 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лайм - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват по дължина и се запичат на грил или на фурна до омекване, като се напръскват с олио.

Чесънът се реже на ситно и се смесва с нахута. Запържва се за 8 минути на силен огън при непрекъснато бъркане.

Добавя се сол и се разбърква. Лаймът се изцежда, кората се настъргва.

Кората и сокът се добавят в сместа с нахута и с нея се покриват обилно патладжаните.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар