Корейска мусака

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Корейска мусака1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г свинска
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч
  • олио - 50 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • индийско орехче - ½ ч.л
  • червен пипер - ½ ч.л
  • черен пипер - ½ ч.л млян
  • сол - 2 щипки
  • сметана - 1 ч.ч
  • майонеза - 1 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се почиства и се сварява с три чаши вода до омекване. Каймата се задушава в загрятото олио, като се мачка с вилица.

След около 5 минути се добавя доматеното пюре. Сместа се поръсва със солта, индийското орехче, черния и червения пипер. В гювечета до половината се сипва ориз и се покрива с каймата. Натъпква се добре.

Гювечетата се слагат на фурна и се пекат на 190 градуса около час. Вадят се и се обръщат върху плоски чинии, така че оризът да остане отгоре.

Чесънът се реже на ситно, добавят се сметаната и майонезата. С този сос се заливат обърнатите гювечета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: