Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци по италиански

Зеленчуци по италиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зеленчуци по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 3 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 50 мл
  • магданоз - 8 стръка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят, за да се отдели горчивият сок.

Лукът, тиквичките и чушките също се нарязват на колелца, а доматите - на малки кубчета.

Зеленчуците се нареждат в тава, заливат се с мазнината, поръсват се с нарязания на ситно чесън, добавя се солта и черният пипер и се пекат 40 минути на 220 градуса фурна.

Готовото ястие се поръсва с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: