Задушен телешки джолан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Задушен телешки джолан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Сервирайте джолана с пюрето, залят с доматения сос. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 1 кг
  • доматен сос - 300 г
  • зелен боб - 50 г
  • грах - 50 г
  • картофи - 400 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 40 г
  • орехи - 80 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете джолана в подсолена вода, извадете го от бульона, обезкостете и го нарежете на дребни парчета.

В сгорещено масло и малко бульон задушете ситно нарязаните лук, гъби и грах.

Към средата на задушаването се прибавяи зеленият фасул.

Сварете картофите и ги намачкайте на пюре.

Към задушената зеленучкова смес прибавете месото. Поръсете със смлените орехи и разбъркайте.

Сервирайте джолана с пюрето, залят с доматения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: