Пиле със стафиди и шунка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пиле със стафиди и шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • шунка - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • стафиди - 30 г
  • галета - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • лимонова кора - ½ ч.л. настъргана
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • риган - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се посолява отвътре и отвън. Доматите се настъргват. Лукът и шунката се нарязват на ситно и заедно с настърганите домати се запържват в загрятия зехтин.

Оставя се да изстине и се добавят стафидите, галетата и яйцето. Поръсва се с лимоновата кора, ригана и счукания чесън. С тази плънка се напълва пилето и се зашива.

Натърква се с масло отвън и се поръсва с червен пипер. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, като по време на печенето периодично се полива с образувалия се сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: