Картофено суфле

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
27/09/2010
"Суфле за чудо и приказ, което гордо ще сервирате на трапезата си!"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 847
  • Преглеждания за месеца346
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват и се сваряват в подсолена вода. Сварените картофи се намачкват и към тях се прибавя настърганият кашкавал.

Загрейте олио в тиган и запържете двете супени лъжици брашно. Отделно смесете два жълтъка с киселото мляко и 150 мл вода, след което ги прибавете в тигана с запърженото брашно. Разбъркайте добре, изчакайте сосът да заври и го свалете от котлона.

Смесете го с картофите, добавете и наситнения магданоз. Разбийте с миксер двата белтъка на сняг и също ги прибавете към намачканите картофи. Подправете със сол и черен пипер на вкус и отново объркайте. Картофеното суфле се пече в предварително загрята фурна до 200 градуса.

Прибор за спираловидно рязане на картофи-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Прибор за спираловидно рязане на картофи
6.60 лв.
5.08 лв.
Виж ››

Лесно е да приготвяте перфектните картофени спирали, които децата обожават, с този функционален уред

Рейтинг

5 13
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анюр Ведов
Анюр Ведов
22.10.2020 20:59
Хареса се дори и от децата! Точна рецепта! Едно допълнение: пече се около 30мин ;)
0
0
Никола Игнев
Никола Игнев
13.12.2011 21:10
Супер се получи, мерси за рецептата. Може и да не се запича в фурната, и един савет от мен - заменете кашкавалът със сирене - получава се много по-добре!
1
0