Агнешко бутче Корма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
09/07/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 887
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете шафрана във водата за 15 минути. Загрейте половината олио и запържете лука. Добавете кашуто и бадемите и ги запържете.

Прехвърлете лука и ядките в блендер и пасирайте. В оставащото олио запържете нарязаните люти чушки, дафиновия лист, джинджифила, чесъна, агнешкото, кориандъра и половината гарам масала и 1.5 ч.л. сол.

След 10 минути намалете огъня и прибавете чилито и киселото мляко, разбърквайте за няколко минути. Добавете пюрето с лука и разбъркайте.

Прибавете оставащия гарам масала, индийското орехче и карадамона. След 2 минути сипете 4 ч.ч. вода и задушете, докато месото е готово. Преди да сервирате поръсете със сока от лайм и шафрановата вода.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар