Марокански хляб

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16713805
16/08/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 371
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе маята. Сипете млякото с водата в купа, разбъркайте със захарта и накрая прибавете маята. Разбъркайте и оставете за 10 минути на топло място.

В дълбока купа смесете двата вида брашно и солта. Прибавете маята и млякото. Замесете меко тесто.

Разделете го на две части и оформете 2 средно големи питки. Сложете ги в набрашнена тава, покрийте и оставете на топло място място за около 1 час.

Загрейте фурната на 200 градуса, поръсете хлебчетата със сусама и запечете за 12 минути. Намалете фурната на 150 градуса и продължете да печете още 20-30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар