Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнена пъстърва с лимони

Пълнена пъстърва с лимони

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пълнена пъстърва с лимони
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 бр.
  • магданоз - 8 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 30 мл
  • босилек - 2 стръка
  • сол - 2 щипки
  • лимони - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се измива. Натрива се със сол отвън и всяка риба се слага върху парче фолио. Босилекът и чесънът се режат на ситно.

Единият лимон се изстисква, към сока се добавя олиото и виното, чесънът и босилекът.

Останалите лимони се режат на тънки резени, без да се обелват. Във всяка риба се слагат резени лимон и цели стръкове магданоз.

Отгоре се намазва със сместа с виното и всяка риба се завива във фолио. Пече се 20 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: