Броколи Пане

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
20/09/2015
"Който не харесва броколи, значи не е опитал нашите панирани броколи "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78 492
  • Преглеждания за месеца2523
  • Преглеждания за седмицата729
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • броколи - 800 г
  • царевично брашно - 2 и 1/5 к.ч.
  • яйца - 2 бр. големи
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щ.
  • червен пипер - 1 щ.
  • бира - 1 к.ч.
* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

Измийте броколите и ги накъсайте на розички. Пуснете ги във вряща вода за 4-5 минути и след това ги измийте с ледена такава.

Оставете бланшираните розички да се отцедят от течността, а през това време се захванете с панировката. Тя се приготвя от яйцата, брашното, бирата и подправките.

Всичко се смесва и се разбърква много добре. Отцедените броколи се потапят в сместа и се пържат в силно загрята мазнина, докато придобият златиста коричка.

След това се отцеждат върху кухненска хартия. По желание се сервират с млечен сос.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Ммм, досега не бях пробвала с биричка, но истината е че стават наистина разкошни!
4
0