Пълнена пуйка с гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
24/09/2015
"Не пропускайте да опитате една от най-сполучливите ни рецепти за пълнена пуйка "
Приготвяне50 мин.
Готвене160 мин.
Общо210 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 505
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пуйка - 1 бр.
  • за плънката
  • хляб - 3 ч.ч. настърган (прясна галета)
  • лук - 1 глава
  • масло - 200 г
  • гъби - 500 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измитата и изчистена пуйка поръсете отвътре и вън със сол и черен пипер.

За да приготвите плънката, настържете в отделен съд няколко филии стар хляб или ги смелете в кухненски робот. Смесете трохите с нарязания ситно лук и запържете сместа в 2 с.л. масло.

Добавете почистените и нарязани ситни гъби, овкусете с малко сол и пипер и напълнете пуйката с плънката. При нужда зашийте отвора на птицата.

Сложете в намазнена тава, намажете с масло цялата пуйка обилно и долейте малко вода в тавата. Сложете я да се пече в умерена фурна, като през цялото време на печенето я обливайте със соса от тавата.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар