Домашно осолено свинско месо

15/10/2018
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Осолете с мерак и поднесете с домашно червено вино! Пък когато сме най-зле, така да сме "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 356
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг рибица
  • сол - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • кимион - 2 с.л.
  • индийско орехче - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеното за осоляване месо се нарязва на филии, дебели около 2.5 см. Всяка от тях се покрива със сол и се прибира в хладилника за едно денонощие. След това се измива от солта с ледена вода и се подсушава.

Връща се обратно в хладилника за 2-3 часа. Преди да извадите месото, пригответе кашичка от всички ароматни подправки и малко вода. Оваляйте всяко парче в нея и отново го върнете в хладилника, като затворите с похлупак съда, в който месото ще престоява.

На другия ден сушениците се закачат с канап на проветриво място, за да съхнат при температура от 2-3 градуса по Целзий.

Времето, за което месото се суши, е относително. Обикновено най-рано може да се консумира след около седмица. Добре е да се наблюдава и да се проверява състоянието и твърдостта на пастърмата.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ivaylo Angelov
Ivaylo Angelov
19.12.2018 17:36
на един кг. месо, една чаша морска сол е малко, много малко, рискувате да направите беля!
а и добавете чимен, той гони гадовете
0
0
Сергей Анчев
Сергей Анчев
17.11.2017 16:01
Снимката не съответства на рецептата!
0
0
Evdokia Petrova
Evdokia Petrova
16.01.2017 16:31
Правим го вече за четвърти път откакто е почнала зимата.Върха е.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв