Домашно осолено свинско месо

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Домашно осолено свинско месо
Снимка: Анонимен
1 / 3
15/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
"Осолете с мерак и поднесете с домашно червено вино! Пък когато сме най-зле, така да сме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг рибица
  • сол - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • кимион - 2 с.л.
  • индийско орехче - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеното за осоляване месо се нарязва на филии, дебели около 2.5 см. Всяка от тях се покрива със сол и се прибира в хладилника за едно денонощие. След това се измива от солта с ледена вода и се подсушава.

Връща се обратно в хладилника за 2-3 часа. Преди да извадите месото, пригответе кашичка от всички ароматни подправки и малко вода. Оваляйте всяко парче в нея и отново го върнете в хладилника, като затворите с похлупак съда, в който месото ще престоява.

На другия ден сушениците се закачат с канап на проветриво място, за да съхнат при температура от 2-3 градуса по Целзий.

Времето, за което месото се суши, е относително. Обикновено най-рано може да се консумира след около седмица. Добре е да се наблюдава и да се проверява състоянието и твърдостта на пастърмата.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: