Лесни мекици без месене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
12/04/2017
"Тези мекички са перфектни за следващата ви закуска. Лесно се правят и вървят със сирене и конфитюр по избор. Един добър старт за деня!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
184 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 016 245
  • Преглеждания за месеца7525
  • Преглеждания за седмицата891
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена184

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В голяма купа се слагат пресятото брашно, маята, размита в малко вода, захарта и солта.

Добавя се около 250 мл топла вода и се разбърква старателно. Тази смес се покрива с полиетиленово фолио и се прибира в хладилника за 6-7 часа, след което се изважда.

От получената гъста каша се взема количество с намазнена голяма лъжица и се пуска в нагорещена мазнина.

Мекиците се пържат от двете страни и се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от маслото.

Втори вариант за пържене е в нагорещено олио, пържим от всички страни едновременно.

Поднасят се с пудра захар.

Удобен диспенсър за зърнени закуски-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен диспенсър за зърнени закуски
49.00 лв.
37.73 лв.
Виж ››

Вече няма да разсипвате зърнените закуски, този диспенсър ще се погрижи за всичко

Рейтинг

5 28
4 4
3 5
2 5
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Николай
Николай
24.05.2020 11:58
По-вкусни мекици не съм ял. Првих ги с брашно от лимец и ги пържих в разтопена свинска мас. Идеално се комбинират с мед, сирене и кисело мляко.
0
0
Петя
Петя
21.03.2018 06:50
Правя ги отдавна,но за по-лесно ги оформям с лъжицата за сладолед:)
3
2
Потребител#199098
И ние ги направихме, но проблема дойде от това, че много бързо се препичаха отвън а вътре направо оставаха сурови... явно котлона трябва да е намален.
1
0
Петя
Петя
21.03.2018 06:54
Да,котлонът ви наистина е бил силен и то доста! Огънят ги е грабнал отвън и не е имало време да се изпържат добре и вътре.
2
2