Питка с брашно от елда

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
29/10/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 677
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 30 мл.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме сухите продукти в купа и разбъркваме. Постепенно добавяме олиото и водата, като ги редуваме.

Месим до меко тесто, което да не лепне по ръцете. Оформяме го на питка, която украсяваме по свой избор. Оставяме да почине 20 мин.

Загряваме фурната на 200 градуса. Печем питката за 25 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар