Питка с брашно от елда

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
29/10/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 517
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 30 мл.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме сухите продукти в купа и разбъркваме. Постепенно добавяме олиото и водата, като ги редуваме.

Месим до меко тесто, което да не лепне по ръцете. Оформяме го на питка, която украсяваме по свой избор. Оставяме да почине 20 мин.

Загряваме фурната на 200 градуса. Печем питката за 25 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Павлина Фичева
За това количество брашна, водата и мазнината са малко. За тесто не говорим , по-скоро за трохи. Елдата по принцип поема много вода. За това добавих още вода, олио и 1 яйце, за да се събере в нещо като тесто. Не може да се меси , чупи се, но по-внимателно може да се оформи на питка, директно в тавичката. 40 мин. на 200 градуса и го оставих във фурната, докато тя изстине. Вкуса ми хареса.
0
0