Дроб с лук

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Дроб с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 бр.
  • свинска мас - 3 с.л. пълни
  • червено вино - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сминдух
  • куркума
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пускаме почистения и измит свински дроб във вряща вода за 20 минути.

Изваждаме го и го оставяме да се отцеди. Нарязваме лука и морковите и ги задушваме в свинска мас.

Когато омекнат, прибавяме и нарязания на кубчета дроб. Поръсваме с подправките и доливаме виното.

Оставяме гозбата да къкри под похлупак 20 минути, като от време на време разбъркваме. Поднасяме с картофено пюре или ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това е перфектната рецепта.След сваряването дробът става гладък и мек. При запържването от него не тече кръв и да загаря.Това е ефектът,който съм търсила.
04.09.2024 16:25