Маслени рогчета

ЛъчезараЛъчезараНовак
10/11/2015
"Пухкави, меки и с нежна маслена средичка. Знаем, че не ви трябва повече, за да ви се приядат "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 972
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в 100 мл затоплена вода. Оставят се настрана, за да се разбият яйцата и зехтина. Отделно се пресява няколко пъти брашното и в него се прави кладенче.

Вътре се слагат приготвените по-рано смеси и солта. Разбъркваме хубаво и омесваме меко тесто. Завиваме го с чиста кърпа и го оставяме на топло за 40 минути.

Бухналото тесто делим на три части. Всяка от тях разточваме на тънка кора. От тях се режат квадрати, с желаната от нас големина. Поставяме извара във всеки от тях и го свиваме на руло.

Редим рогчетата в намаслена тава и ги оставяме да бухнат още половин час. След това ги намазваме с разбит жълтък и ги печем около 30-35 минути на загрята на 180 фурна. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар