Пиле с бадеми и гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пиле с бадеми и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • гъби - 250 гр., печурки
  • домати - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • бадеми - 200 гр. печени
  • олио - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, обезкостяваме го и махаме кожата и крилата.

От костите, кожата сваряваме силен бульон в 500-600 г вода.

Месото нарязваме на лентички и запържваме в гореща мазнина от олио и масло.

Когато порозовее, поръсваме с брашното, разбъркваме и заливаме с горещия прецеден бульон.

Прибавяме обелен и нарязан на ситно домат и гъбите, предварително измити и почистени от пънчетата.

Варим 30 минути и добавяме печените и счукани бадеми.

Варим още 20 минути.

Поднасяме с гарнитура от сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: