Задушен шаран в бира

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
06/12/2015
"Шаранът е най-вкусен, задушен с бира и поднесен с вино. Опитайте, ако не вярвате "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо939
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме изчистения и измит шаран на порции.

В тенджера с олиото запържваме нарязания на колелца лук и целината, скълцана на ситно.

Поръсваме с галета и редим парчетата риба. Подправяме с черен пипер и дафинов лист.

Заливаме с бира и загряваме до завиране. Намаляваме огъня и задушаваме на слаб огън 15 мин.

Изваждаме рибата и подреждаме в чиния. Махаме дафиновия лист.

Получения сос претриваме през цедка и с него заливаме рибата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар