Домашна къпана питка

16/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 903
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се оставя да шупне с прясното мляко, малко брашно и захарта.
Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. В него се слагат яйцето, разтопеното маслото и шупналата мая.

Замесва се тесто, малко по-твърдо от козуначено. Омесва се добре и се оформя на питка.

Слага се в дебел найлонов плик и се поставя за около 30 мин. в тенджера с хладка вода.

Когато питката е готова, ще изплува на повърхността на водата. Пече се на умерено силна фурна в намазана с мазнина и поръсена в брашно тава за около 40 мин.

Когато е готова, се изважда и се увива в кърпа да омекне.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар