Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Домашно суши с крема сирене

Домашно суши с крема сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашно суши с крема сирене
Снимка: Evgenia
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30
"Пригответе се за майсторски урок по приготвяне на домашно суши. И да не забравите да дадете по един лайк на майстора"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • крема сирене - 250 г
  • авокадо - 2 бр.
  • кори нори - 12 бр. листа
  • сьомга - 400 г, пушена
  • вода - 5 ч.ч.
  • оризов оцет - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За соса
  • соев сос - 50 мл
  • уасаби - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза под течаща студена вода, докато водата остане прозрачна.

Поставяме ориза в купа със студена вода, да се накисне за 30 мин.

Отцеждаме ориза и го оставяме да почива за още 30 мин.

Поставяме ориза в тенджера и го заливаме с водата. Поставяме капак. Включваме котлона на силен огън, докато заври, след което намаляваме силата на котлона на половина за 10 мин. Изключваме котлона и оставяме ориза да дръпне.

В подходящ съд смесваме оризовия оцет, солта и захарта и нагряваме на котлона, докато се разтворят.

Изсипваме ориза в продълговата пластмасова или стъклена тава, за да изстине равномерно.

Поръсваме ориза с оцета и внимателно разбъркваме с дървена шпатула, докато е топъл.

Върху влажна тънка кърпа разстиламе лист нори, върху него слагаме с навлажнени ръце от ориза на пласт широк 5 - 6 см., запазвайки 2 см. от началото на листа без ориз.

Върху ориза подреждаме обеленото и нарязано на ивички авокадо, крема сирене и сьомга.

Намокряме горния края на норито с вода.

С помоща на кърпата навиваме с приплъзваме на стегнато руло. Оставяме за малко да почине, за да омекне норито.

С остър нож режем готовото суши на колелца.

В купичка разбъркваме соевия сос с уасабито.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Люси
Люси
Изглежда като приготвено от японец
30.11.2015 20:07