Домашна крем супа от тиква

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
04/12/2015
"Няма да намерите по-кадифена супа с по-балансиран и богат вкус от тази - заклеваме се в готварската престилка "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 342
  • Преглеждания за месеца412
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на ситно лука, чесъна и джинджифила.

Обелваме и почистваме тиквата и също я режем на парчета.

В тенджера разтапяме маслото и към него прибавяме олиото.

Добавяме лука, чесъна и джинджифила и задушаваме.

Прибавяме тиквата. Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме да се задуши за още 5 мин.

Към тиквата прибавяме зеленчуковия бульон и варим 20 минути.

Пасираме. Връщаме я обратно в съда, прибавяме сметаната и варим, докато кипне.

Запичаме тиквените семки на сух тиган. Поръсваме с тях готовата крем супа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар