Рататуй ветрило

05/12/2015
"Не само французойките са стилни, френските ястия също "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 156
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Рататуй

Начин на приготвяне

Измитите и подсушени патладжани разполовете и разрежете на ленти към дръжката, така че да се получи ветрило. Осолете зеленчуците и след това ги изплакнете от горчивия сок, като подсушите.

Задушете поотделно в мазнина нарязаните на лентички моркови, чушки, тиквичките и лука, нарязани на кръгчета.

Запържете и патладжана и подредете в подходяща тава ветрилата. Подредете задушените зеленчуци между в разрезите на патладжаните.

Залейте с още малко олио или зехтин, поръсете зеленчукова подправка и сложете да се изпекат.

Загрейте 2-3 с.л. олио и добавете доматения концентрат, разбъркайте и разредете с 1 ч.ч. вода. Бъркайте соса, докато се сгъсти и го овкусете с чесън и босилек.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Рая Андонова
Рая Андонова
25.05.2016 19:27
Аз го направих като подпъхнах в разрезите на всеки патладжан тиквичка, разрязана на ленти към дръжката, също като ветрило.
1
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
25.05.2016 18:15
Не знаех, че тюрлю гювеч е рататуй, но наистина звучи много добре самата дума.
3
0