Шакшука - Яйца по Арабски

17/02/2018
"По наше мнение има две велики арабски открития, които заслужават Нобелова награда - арабските цифри и шакшука "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
93 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо615 981
  • Преглеждания за месеца59420
  • Преглеждания за седмицата782
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена93

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържват нарязания лук, чушките, почистени от семената, скилидките чесън.

Добавят се нарязани ситно или настъргани домати. Овкусяваме със сол, захар, черен пипер и кимион.

Оставяме да къкри на тих огън, като се разбърква непрекъснато. Щом се посгъсти се чукват яйцата.

Може с лъжица да им се оформи нещо като гнездо. Оставяме да се готвят до готовност.

Поднасяме с нарязан ситно магданоз! Бързо и вкусно! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 26
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Потребител#203530
Рецептата е изпробвана многократно. Супер е!
0
0
Васил Петков
Васил Петков
22.01.2019 23:28
Може и малко натрошено сирене...
8
0
Милена Димитрова
Бях забравила това ястие. Като дете майка ми ни приготвяше така яйцата. Сервираше ни ги поставени в оформен във формата на лодка запечен кренвирш. При първа възможност ще го приготвя.
15
1