Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Хачапури»Ачма хачапури

Ачма хачапури

Ачма хачапури
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
7
"Тази нестандартна домашна баница ще ви стане любимата рецепта. Бърза, лесна и неустоима вкусна! За цялото семейство! Участвай и ти в кулинарната игра на Готвач.бг -> https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ½ ч.ч. + още за меко тесто
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 250 г
  • сирене - 250 - 300 г
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Прибавете четирите яйца, водата, сол и содата бикарбонат. Замесете меко тесто. Разделете го на 4 топки и го оставете малко да се отпусне.

Разточете всяка топка на тънка кора. Сложете в голям съд голямо количество вода и сложете на котлона да заври. Пуснете първата кора за около 2-3 минути, сред което я извадете и я потопете в ледена вода.

Сложете готовата кора върху чиста кърпа. По същия начин направете и останалите кори.

Намажете дъното на подходяща тава с разтопено масло. Сложете първата кора. Намажете я отгоре с масло и сложете втората кора. Поръсете обилно с настъргано сирене и кашкавал. Поръсете с масло.

По същия начин направете и с останалите кори. Разрежете корите на квадрати. Полейте с разбитите останали две яйца и разтопено масло.

Сложете във фурна и печете около 20 мин. на 180 градуса. Извадете тавата, поръсете с хачапурите с настърган кашкавал и запечете до златисто на 220 градуса.

Ачма хачапурите са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Това е нещо подобно на нашата парена баница,която е невероятно вкусна.
15.05.2016 09:49