Начин на приготвяне
Маята се разбива в хладката вода със захарта и щом шупне се замесва меко тесто с останалите продукти, без един жълтък. Оставя се да втаса на топло 40 минути. От готовото тесто се отделя топче, като портокал, за средата на питката. Останалото се разделя на 9 части.
Първата се разточва на кръгла кора, малко по-малка от тавата, в която ще печем и се поставя върху хартия за печене. Нарязва се на 8 триъгълника. В основата на всеки се поставя по едно оформено топче тесто.
Връхчето се обръща върху топката да стане като листенце. В средата се поставя отделеното топче, аз оформих на фитил и завих като охлюв. Всяко листо се поръсва с брашно и с остър нож се режат жилките на листенцата.
Втасва още 20 минути. Намазва се разбит с 1 с. л. олио жълтък, без листата и печем в загрята фурна 170 градуса 35 -40 минути до готовност. Изважда се, намазвам с масло и покриваме с кърпа. Вкусно и красиво !