Рула със сирене и чубрица

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
06/01/2016
"Тестена вкусотия типично по нашенски - с аромат на чубрица и сиренце стават чудеса "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 918
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти се омесва тесто, като маята се разбърква с брашното и постепенно се добавят и другите съставки, като олиото добавям накрая на месеното.

Накрая удрям тестото на плота 50 пъти. Размесвам го леко и го оставям да почива около 30 мин.

След това разделям тестото на 2 равни части и разточвам всяка на правоъгълна кора.

Намазвам я с четка потопена в олио, поръсвам настъргано сирене и накрая чубрица.

Завивам кората на руло, което нарязвам на парчета, и редя в намазана тава.

Покривам с найлон и отново ги оставям на стайна температура за 30 мин.

Намазвам ги с разбит жълтък и олио, поръсвам сусама и ги изпичам на 170 градуса с вентилатор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар