Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Пататник с точени кори

Пататник с точени кори

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Пататник с точени кори
Снимка: Деси Маринова
2 / 4
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Толкова е вкусен, че няма да повярвате, че е с готово тесто! Опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • тесто - готово
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • сол
  • чубрица
  • джоджен
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рендосваме картофите и ги измиваме няколко пъти. Приготвяме си тесто с мая или си купуваме готово тесто. Разточваме го на 2 листа, с големината на тавата ни.

Едното листо използваме за дъно, върху него изсипваме и разпределяме вече обърканите картофи, яйце, сирене и подправки. След това покриваме с другата част от тестото.

Печем в предварително нагрята фурна до достигане на златист цвят. След като извадим от фурната пататника, го мажем с масло и покриваме с кърпа за десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: