Говежди рулца

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Говежди рулца1 / 2
03/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Вкусни говежди рулца с ароматен сос за вашата вечеря"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг (около 10 шницела)
  • масло - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • керевиз - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • кашкавал - 100 г
  • хляб - 1 филия
  • вино - 100 мл
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-добре е да ползвате месо от шол. От количеството нарязваме пържоли - получават се между 8 и 10 парчета. Всяко от тях начукваме на тънък лист, дебел 2-3 милиметра.

Посоляваме с подправките хубаво и от двете страни, след което го поръсваме с настърган кашкавал, хлебни трохи, магданоз и стъркан чесън.

Навиваме на руло и захващаме с клечки. Така приготвените говежди рулца овалваме в брашно и пържим в сгорещеното масло до златисто.

След това в същия съд задушаваме лука, морковите, керевиза и брашното. Гасим с виното и слагаме запържените рулца.

Ястието ври до омекване на месото.

Рулцата се поднасят в чиния заедно с пасирания сос.

Говеждите рулца са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: