Пълнозърнеста фокача със зеленчуци

Марина НордМарина НордГотвач2689
12/04/2016
"Вкусно, полезно и ... казахме ли вкусно "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се затопля леко. Маята се размива в топлата вода и се разбива, докато се образува пяна. В съд се слага брашното, солта и захарта, 1 супена лъжица зехтин и размитата мая.

Разбърква се, а след това се меси 5 минути, като при необходимост може да се добави още брашно. Тестото се прави на топка и се намазва от всички страни със зехтин. Покрива се с влажна кърпа и се оставя за 1 час на топло.

Измесва се още веднъж за 1 минута и се оставя да втаса още 30 минути на топло. Разточва се на 2 кръгли питки с дебелина 2 сантиметра. С дръжка на дървена лъжица се правят леки вдлъбнатини във всяка от питките.

С четчица се нанася зехтин върху тестото. Доматите се режат на резенчета, чушката се реже на ивици. Върху всяка питка се слагат резени домати и ивици чушка.

Поръсва се с маслините и листенца от босилек. Пече се 30 минути на 200 градуса в тава, постлана с хартия за печене. Сервира се топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар