Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Манджа със свинско, гъби и ориз

Манджа със свинско, гъби и ориз

Манджа със свинско, гъби и ориз
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Кажеш ли вълшебните думи Манджа със свинско, всички мъже тичат презглава към теб"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от бут
  • печурки - 750 г
  • ориз - 300 г
  • чушки - по 1 бр. зелена и червена
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • домати - 5 с.л. млени от консерва
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета, след което се изпържва с малко олио.

След като почервенее месото добавете в тигана ситно нарязаните лук и чушки, продължете да пържите. Подправете ги със сол и черен пипер. Изсипете сместа в тава.

В същия тиган от пърженето сипете още олио и добавете едро нарязаните гъби. След като омекнат добавете нарязания на кръгчета праз лук. Пържете до получаване на приятен златист цвят.

Прибавете брашното, като бъркате непрекъснато. Добавете ориза, разбъркайте и сипете в тавата при месото. Налейте вода колкото да покрие продуктите.

Печете ястието в умерено загрята фурна, като от време на време разбърквате. След като оризът се свари добавете доматите и магданоза. Гответе още 10-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотно пиле с ориз и гъби стана! Рецептата е отлична!
06.01.2023 22:22