Пилешките бутчета на скара

Марина НордМарина НордГотвач2689
19/01/2016
"Много горещо днес. Май е време да приготвите нещо на скара, а ние ще изстудим бирата "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 295
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • сол - 1 с.л. морска
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват добре и се подсушават със салфетки, за да стане кожичката хрупкава.

Скарата се загрява. Солта се смесва с черния пипер, чесъна на прах и червения пипер.

С тази смес се натриват бутчетата от всички страни. Бутчетата се слагат на скарата и се пекат, като на всеки 5 минути се обръщат.

Ако се използва скара с капак, бутчетата се пекат 30 минути, ако е без капак, отнема повече време.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Албена Асенова
Скарата като се обтрие хубаво със мазнина(сланина)няма да залепнат.
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
15.05.2016 22:34
аз веднъж опитах и кожата се залепи, прегоря и се разпадна
0
0
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 23:12
Бутчетата не се ли намасляват преди да се сложат на скарата ? не залепват ли ?
0
0