Вкусни пълнени чушки с кайма и ориз

20/01/2016
"Има ли някой, който да не обича пълнени ‪‎чушки‬? Нашата читателка Ирина Андреева Jolie ще го накара да ги заобича с тази рецепта Споделете и Вие своите уникални ‪‎рецепти‬ и снимки в играта на Готвач.бг http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 432
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се чистят от дръжките и семената. Подреждат се в тава.

В дълбок тиган с малко олио се запържва каймата. Добавят се нарязаните на ситно лук, червени чушки и моркови. Готви се, докато омекнат и се зачервят.

Добавя се оризът и след това около 500 мл гореща вода. Ври до сваряване на ориза. Добавят се доматите, зелените и сухите подправки. Готви се още около 2 мин.

Отстранява се от огъня и се пълнят чушките с така приготвената плънката. Подреждат се в тава и се поливат с малко олиото навсякъде. Пекат се в загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
емилия иванова
може ли ориза предварително да го сваря?
0
0
Eleya
Eleya
02.07.2016 21:13
Ох, и на нас са ни любими във всякакви цветове и вариации на плънки.... Но пробвайте да ги направите с червени камби....нямат равни :)))
1
0
Йорданка Тасева
днес менюто ще е такова :))))
0
0
Йорданка Тасева
на червените вкуса е по-хубав, по изразен ;)
5
2