Телешки антрекот стек на скара

Марина НордМарина НордГотвач2689
13/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 250
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • коняк - 50 мл
  • зехтин - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на 4 резена. Всяко парче се начуква, за да стане по-крехко, така че да стане по-тънко от половин сантиметър.

Всяко парче месо се натрива със сол и черен пипер. Конякът и зехтинът се смесват и с тази смес се намазва всяко парче месо от двете страни.

Оставят се за 1 час в хладилника и се пекат на скара, като се обръщат няколко пъти, докато се изпекат достатъчно добре. Сервират се веднага.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Катя Благоева
Бих опитала с удуволтвие!
0
0
Ваня Благоева
Страшно вкусно е!
1
0
Катя Благоева
Много интересно, дали има някой снимка да видя как изглежда!
0
0