Бухтички от парено тесто

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
22/01/2016
"Знаехте ли, че от парено тесто се приготвят не само еклери, но и бухтички, които буквално се топят в устата? Вече знаете "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 603
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • вода - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. (използваме същата чаша от водата)
  • масло - 60 г краве (това е приблизително 1/2 пакетче от 125 г)
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 5 - 6 бр. зависи колко са големи
  • олио - колкото е необходимо за пържене
  • пудра захар - по вкус, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото приготвяме, като в тенджера наливаме водата и добавяме маслото и солта и като заври, сипваме наведнъж брашното, бъркаме с дървена лъжица, докато тестото се събере на топка.

Оставяме да се охлади и прибавяме едно по едно яйцата, докато се усвоят от тестото (може да си помогнем с миксер или телена бъркалка ).

Трябва да се получи гладко и лепкаво тесто.

В дълбок съд с по-малък диаметър наливаме олио.

Изпържваме бухтичките, като пущаме от тестото в олиото. Помагаме си с лъжички да гребваме от тестото.

Готовите бухтички поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар