Лунички с моркови

28/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач629171
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното и 1/4 чаша кристална захар. Нарежете 3/4 чаша масло, докато се получи троховидна смес. Отделно смесете сметаната, жълтъка и ванилията. Добавете сухата смес, докато се получи гладко тесто. Разделете го на две, покрийте и оставете в хладилника за около 3 часа.

Междувременно стопете допълнителната 1 лъжица краве масло (или маргарин) на слаб огън. Прибавете морковите, допълнителната 1 лъжица захар, канелата и джинджифила. Варете на средно силен огън около 4 минути или докато морковите омекнат, като бъркате от време на време.

Ако сместа е рядка, отцедете я. Оставете да изстине и прибавете 1 лъжица краве масло или маргарин. Разточете всяка половина от тестото върху леко набрашнена повърхност, докато се получи пласт, дебел 0.5 см.

С помощта на метална формичка изрежете кръгчета, наредете ги на 1‐2 см един от друг върху неподмазана тава и сложете в средата на

всеки кръг по около 1 чаена лъжичка от морковената смес.

Прегънете кръгчетата на две и притиснете краищата с вилица, за да залепнат. Печете 10-12 минути при 180°С или докато получилите се лунички леко покафенеят. Оставете да изстинат върху телена решетка. Докато са още топли, ги поръсете обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар